Naturligt är bäst

I vår produktion använder vi oss av modern teknik blandat med tradition och sunt förnuft. Det innebär bland annat att vi till största del använder oss av naturliga korvskinn i vår produktion.

En stor del av våra produkter är rökta för en extra god smak. Vi på Petterssons Charkuteri tillverkar nästan bara varmrökta produkter, och vi röker våra produkter på ett traditionellt vis utan tillsatta rökaromer. Och korven gör vi endast små satser av. Det gör att vår korvkonstnär ständigt kan smaka av, kontrollera och säkerställa kvaliteten på varje korv.

En del produkter vakuumpackar vi. Det betyder att all luft sugs ut ur förpackningen och därmed ger en lång hållbarhet. Andra förpackas i en så kallad modifierad atmosfär. Det innebär att produkten ligger i en blandning av ämnen som finns naturligt i vår atmosfär (kväve (N), koldioxid CO2) etc). Syftet med blandningen är att produkten ska behålla sin goda smak och få en bra hållbarhet vid korrekt förvaring.

Sist men inte minst så använder vi självklart bara livsmedelsgodkända förpackningar och följer Livsmedelsverkets alla regler och direktiv. Läs mer om modifierad atmosfär, förpackningar etc. på Livsmedelsverkets hemsida.